Přejít na: navigace

Čokoládové tabulky

Naše tabulky čokolády jsou první, při jejichž ochutnání se rozbuší srdce a to je začátek lásky k čokoládě Amedei. 50 gramů čisté výjimečné kvality v novém skládacím balení plném užitečných informací o naší filozofii a radosti z ní. Nádherné krabičky jsou perfektním malým dárkem.

Kromě klasických tabulek, mléčné čokolády, tmavé čokolády a bílé čokolády s praženými lískovými oříšky a pistáciemi, zahrnuje náš široký sortiment tabulek též druhy jako je Toscano Red a Toscano Blond s ovocem a tabulky I CRU, pravé přírodní druhy původního kakaa přímo z nejlepších kakaových plantáží světa. K dispozici je vhodný stojan, který umožňuje zákazníkům vidět celý sortiment.

Toscano black 70%

Toscano black 70%

Tmavá čokoláda, směs z různých kakaových bobů (blendy).
Vůně: praženého sladu, tóny tabáku, slupky citrusů, cedrového dřeva.
Chuť: překvapivě jemná, bohatá

Kód: 5304

Toscano black 66%

Toscano black 66%

Tmavá čokoláda, směs z různých kakaových bobů (blendy).
Vůně: lesního ovoce, rybízu a vzácného dřeva.
Chuť: čistá, dlouhá, ovocná

Kód: 5305

Toscano black 63%

Toscano black 63%

Tmavá čokoláda, směs z různých kakaových bobů (blendy).
Vůně: intenzivní lesního podrostu Středozemí, květinového medu.
Chuť: chleba pečeného na dřevě a marmelády ze zelených rajčat

Kód: 5306

Toscano brown

Toscano brown

Mléčná čokoláda s 32% kakaa je skutečný klenot mezi mléčnými čokoládami na trhu díky delikátní vůni smetany, vanilky, medu, není příliš sladká.

Kód: 5311

Toscano white

Toscano white

Bílá čokoláda, není vlastně čokoláda, protože neobsahuje kakaovou hmotu. Hlavní složkou je kakaové máslo, třtinový cukr a vanilka, žádné přísady.

Má vyváženou chuť čerstvého mléka s vůní po vanilce a medu.

Kód: 5331

Gianduja

Gianduja

Tzv. nugátová čokoláda, jejíž výroba má kořeny již v 19.století v oblasti Piemonte. Mléčná čokoláda s 32% kakaa, jemně rozmělněnými lískovými oříšky odrůdy „Tonda gentile delle Langhe“. Chuť harmonická a vyvážená, lehká příchuť krokantu.

Kód: 5326

Bílá čokoláda

Bílá čokoláda s pistáciemi

Základem je kakaové máslo, 10% pistáciových oříšků z oblasti Bronte. Jemná smetanová vůně bílé čokolády a čerstvě pražených pistáciových oříšků.

Kód: 5325

Tmavá čokoláda

Tmavá čokoláda s mandlemi

Obsahuje 63% kakaa, 15% mandlí. Jemná chuť mandlí odrůdy Avola a výrazná chuť velmi kvalitní čokolády je dokonale vyvážena.

Kód: 5324

Mléčná čokoláda

Mléčná čokoláda s lískovými oříšky

Legendární mléčná čokoláda Amedei se mísí s lískovými oříšky z oblasti Piemonte. Má sladkou dlouhou chuť mléčné čokolády s vůní čerstvě pražených lískových oříšků. Obsahuje 32% kakaa, 10% lískových oříšků odrůdy „Tonda gentile delle Langhe“.

Kód: 5323

Toscano blond

Toscano blond

Též letní čokoláda, tmavá s obsahem 63% kakaa, obsahuje sušené meruňky a broskve

Kód: 5391

Toscano red

Toscano red

Tmavá čokoláda se 70% kakaa. Speciální spojení čokolády a ovoce, obsahuje sušené maliny, jahody a višně. Je to tak zvaná letní čokoláda, poněvadž nejlépe chutná, když je uchována v chladu.

Vlastní aroma ovoce je podtrženo kvalitní čokoládou.

Kód: 5390

Porcelana

Porcelana

Tmavá čokoláda se 70% kakaa, 1.čokoláda na světě vyrobená pouze z jednoho genetického druhu, z kakaových bobů odrůdy Criollo z Venezuely.
Název Porcelana proto, že kakaové boby Criollo jsou na povrchu jasně bílé (jako porcelán).

Aroma připomíná mandle, lisované olivy, mimořádná síla čokolády s neuvěřitelnou jemností.

Kód: 5340

9

"9"

Tmavá čokoláda tzv. „9“.

Je tzv. „rodinný poklad“. Blend, který vyjadřuje celou filozofii čokolády Amedei. Jediná tmavá čokoláda s obsahem 75% kakaa, její název „9“ znamená, že obsahuje kakao z devíti plantáží. Vůně čerstvého kakaa a horké čokolády s podtóny vůně lesního podrostu a vzácného dřeva. Chuť citrusů a sladkých pražených mandlí.

Kód: 5360

BLANCO DE CRIOLLO

Blanco De Criollo

Tmavá čokoláda 70% kakaa.

Blend vzácných kakaových bobů z Peru v limitované sérii.
Vůně: lesního podrostu a hub, která se střídá s vůní sušených švestek a pražených mandlí.
Chuť: zcela nová, velmi intenzivní.

Kód: 5388

Čokoládové tabulky CRU

„I CRU“ pocházejí z jednotlivých oblastí a jsou produktem z určitého klimatu a slunečního svitu v daném regionu a mají proto své specifické charakteristiky a výraznou chuť a vůni.
Mají nejprvotnější a „divoké“ vlastnosti kakaových bobů. Surovina je dodávána čistá, aroma je silné a kyselost chuti je intenzivní, dochuť pak čistá a čerstvá.

Cru pocházejí z jednotlivých plantáží:
Venezuela a Madagaskar jsou vyrobeny z kakaovníku odrůdy Trinitario, který geneticky obsahuje více než 85% kakaovníku Criollo, původního druhu, který pěstovali Mayové.
Trinidad, Ecuador, Jamaica a Grenada jsou vyrobeny z velmi kvalitní odrůdy Trinitario, používané výhradně v Amedei. Všechny druhy obsahují 70% kakaa.

Venezuela

Venezuela

Vůně: jemná, v másle rozpuštěného cukru, zelené kávy, santálového dřeva, sušeného ovoce

Kód: 5385

Trinidad

Trinidad

Vůně: kakaového prášku a kubánských doutníků (Partagas)

Kód: 5384

Madagascar

Madagascar

Vůně: praženého kakaa, horké čokolády, balsového dřeva

Kód: 5383

Jamaica

Jamaica

Vůně: čerstvého kakaa, suchých fíků, pasty ze zelených oliv

Kód: 5382

Grenada

Grenada

Vůně: velmi jemná vůně praženého kakaa, kůry tropického dřeva

Kód: 5381

Ecuador

Ecuador

Vůně: čerstvá lesní, dubové kůry, exotického ovoce – mango, papája, avokádo

Kód: 5380