Přejít na: navigace

O čokoládě AMEDEI

Cecilia

První tabulka čokolády Amedei se objevila na trhu v roce 1998, po dlouhých sedmi letech hledání a studia od doby, kdy se rozhodla Cecilia Tessieri z toskánského městečka La Rotta Pontedera nedaleko Pisy, že bude vyrábět jednu z nejlepších čokolád na světě.

Že se jim to podařilo o tom svědčí mnohá mezinárodní uznání: Academy of chocolate v Londýně ocenila již v roce 2005 a 2006 zlatou medailí čokoládu Chuao, stříbrnou medailí Porcelanu, Toscano black 70%, čokoládu „9“ jedinou 75%. Od té doby získává Amedei v Londýně každoročně ta nejvyšší ocenění, viz. www.academyofchocolate.org.uk.

Cecilia a matka

Ve staromódní manufaktuře zařízené původními stroji pracuje přibližně 20 lidí a čokoláda se vyrábí starým, precizním způsobem.

Mnoho obchodů s delikatesami, vinné sklepy a známí kuchaři na celém světě se již před lety rozhodli pro Amedei. Čokoládu Amedei používají kuchaři v mnoha významných restauracích a hotelech nejen v Itálii, New Yorku, Tokiu ale i v Praze – hotel Four Seasons.

Amedei spravuje a vlastní plantáže ve Venezuele, kde se opět pěstuje původní druh Criollo, který je nejvzácnější a nejméně se vyskytující